Krémová hrášková polievka (RÝCHLY RECEPT)

Autor

Daniela Korienková

Ahojte, mám 22 rokov, milujem tancovanie, pečenie a varenie. Varím a pečiem od svojich 12tich rokov, rada sa učím nové veci a vymýšľam zaujímavé recepty.

Sleduj nás aj na instagrame

Najnovšie články

Jogamatka – čo to je a ako ju vybrať?

Jogu si za posledné roky obľúbilo veľké množstvo ľudí. Zaraďuje sa do kategórie relaxačných cvičení s ohľadom na správnu techniku dýchania. Človek si pri...

Ako vybrať najlepší vitamín K2? Všetko, čo potrebuješ vedieť!

V minulom článku o multivitamínoch sme naznačili, že nie všetky vitamíny a minerály je vhodné spolu kombinovať. Dnes sa bližšie pozrieme na vitamín K, ktorý možno poznáš...

Kokosový cukor: zdravá náhrada cukru alebo sladká lož?

Zvyšujúce sa povedomie o hrozbách nadváhy či obezity ľudí poháňa v snahe objavovať krásy zdravého životného štýlu. Zdravá strava, dostatok pohybu, kvalitný spánok –...

Ako vybrať najlepší stacionárny bicykel?

Chystáte sa zakúpiť si stacionárny bicykel (rotoped)? Otázku ako vybrať stacionárny bicykel si kladie väčšina ľudí, ktorí si chcú túto športovú pomôcku zakúpiť. Pri kúpe rotopedu...

Bežecký pás – Vyberáme najlepší pás na doma (návod)

Rozhodli ste sa zlepšiť svoju fyzickú kondíciu a dostať svoje zdravie na lepšiu úroveň? Potom zaiste viete, že behanie je skvelým spôsobom ako zhodiť prebytočné kilá...

Hrášková polievka vždy padne vhod. Mne najviac chutí na jar, keď vyjde slnko, vtáčiky, prvé kvietky a všetko ozelenieva. V tomto prípade aj polievka.

Budete potrebovať:

  • 500g hrášku
  • 200g ovsených vločiek
  • 1l vody
  • 1ČL olivového oleja
  • 1ČL oregana
  • 1ks cibule
  • 1ks nízkotučnej smotany
  • Soľ

Na servírovanie:

  • Ľubovoľný chlieb / nízkotučný grécky jogurt

Ako na to:

  • V hrnci si na olivovom oleji opražte cibuľu do sklovita.
  • Zalejte vodou a nechajte zovrieť.
  • Keď voda začne vrieť, pridajte hrášok, oregano a soľ podľa chuti.
  • Polievku varte, kým sa hrášok nerozvarí.
  • Zatiaľ si pripravte zátrepku na zahustenie polievky.
  • Rozmixujte ovsené vločky na múku a následne zmiešajte so 100ml nízkotučnej smotany.
  • Keď je polievka uvarená, odstavte ju z ohňa a rozmixujte ponorným mixérom.
  • Do polievky nalejte zátrepku z ovsených vločiek a smotany a pomixujte.
  • Nechajte znovu zovrieť a odstavte zo sporáka.
  • Chlieb si nakrájajte na malé kocky (ja som použila kváskový) a opečte ho na suchej rozpálenej panvici, kým nestvrdne.

Polievku môžete podávať s nízkotučným bielym gréckym jogurtom alebo s opečeným chlebom a smotanou. Prajem dobrú chuť.

Ďalšie chutné recepty

Autor

Daniela Korienková

Ahojte, mám 22 rokov, milujem tancovanie, pečenie a varenie. Varím a pečiem od svojich 12tich rokov, rada sa učím nové veci a vymýšľam zaujímavé recepty.

Sleduj nás aj na instagrame

E-BOOK

 

ZADARMO!

40 nadupaných strán o výžive, podložených vedeckými štúdiami.

Stačí zadať e-mail

a stiahnuť e-book úplne zadarmo!

Šup šup, na čo čakáš?

ĎAKUJEME!

Skontroluj si email.