Krémová hrášková polievka (RÝCHLY RECEPT)

Autor

Daniela Korienková

Ahojte, mám 22 rokov, milujem tancovanie, pečenie a varenie. Varím a pečiem od svojich 12tich rokov, rada sa učím nové veci a vymýšľam zaujímavé recepty.

Najnovšie články

Hrášková polievka vždy padne vhod. Mne najviac chutí na jar, keď vyjde slnko, vtáčiky, prvé kvietky a všetko ozelenieva. V tomto prípade aj polievka.

Budete potrebovať:

  • 500g hrášku
  • 200g ovsených vločiek
  • 1l vody
  • 1ČL olivového oleja
  • 1ČL oregana
  • 1ks cibule
  • 1ks nízkotučnej smotany
  • Soľ

Na servírovanie:

Ako na to:

  • V hrnci si na olivovom oleji opražte cibuľu do sklovita.
  • Zalejte vodou a nechajte zovrieť.
  • Keď voda začne vrieť, pridajte hrášok, oregano a soľ podľa chuti.
  • Polievku varte, kým sa hrášok nerozvarí.
  • Zatiaľ si pripravte zátrepku na zahustenie polievky.
  • Rozmixujte ovsené vločky na múku a následne zmiešajte so 100ml nízkotučnej smotany.
  • Keď je polievka uvarená, odstavte ju z ohňa a rozmixujte ponorným mixérom.
  • Do polievky nalejte zátrepku z ovsených vločiek a smotany a pomixujte.
  • Nechajte znovu zovrieť a odstavte zo sporáka.
  • Chlieb si nakrájajte na malé kocky (ja som použila kváskový) a opečte ho na suchej rozpálenej panvici, kým nestvrdne.

Polievku môžete podávať s nízkotučným bielym gréckym jogurtom alebo s opečeným chlebom a smotanou. Prajem dobrú chuť.

Ohodnoťte článok

Ďalšie chutné recepty

Autor

Daniela Korienková

Ahojte, mám 22 rokov, milujem tancovanie, pečenie a varenie. Varím a pečiem od svojich 12tich rokov, rada sa učím nové veci a vymýšľam zaujímavé recepty.

Sleduj nás aj na instagrame

E-BOOK

 

ZADARMO!

40 nadupaných strán o výžive, podložených vedeckými štúdiami.

Stačí zadať e-mail

a stiahnuť e-book úplne zadarmo!

Šup šup, na čo čakáš?

ĎAKUJEME!

Skontroluj si email.