Krémová hrášková polievka (RÝCHLY RECEPT)

Autor

Daniela Korienková

Ahojte, mám 22 rokov, milujem tancovanie, pečenie a varenie. Varím a pečiem od svojich 12tich rokov, rada sa učím nové veci a vymýšľam zaujímavé recepty.

Sleduj nás aj na instagrame

Najnovšie články

Blendea prášok – 4 superpotraviny v jednom balení (recenzia)

Nie zbytočne sa hovorí, že čo je zelené v rámci potravy, to je a bude veľmi zdravé pre naše telo. Zelený prášok Blendea je výživovým...

Spaľovač tukov – Ako vybrať ten najkvalitnejší? Takto!

Trénuješ, dodržiavaš stravu a hľadáš ešte nejaký spôsob, akým chudnutie podporiť? Zastavilo sa ti chudnutie a hľadáš spôsob, ako ho opäť naštartovať? Poradíme ti,...

Využite “chytré” hodinky Apple Watch naplno!

Bez chytrého telefónu si dnes len ťažko vieme predstaviť svoj život. Spája kalendár, diár, plánovač aj platobnú kartuj v jednom. Za chvíľu okrem telefónu...

Kofeínové tabletky a kofeín: ako fungujú, dávkovanie a praktické využitie v tréningu

Každý z nás občas zažije situáciu, kedy zrovna neovplýva energiou a nejaká navyše by sa hodila. Nie vždy je najlepšou cestou dopriať si ju prostredníctvom jedla...

BCAA aminokyseliny – Nestrácaj SVALY! Daj im pevné základy!

Berieš cvičenie vážne? Chceš dopriať svojim svalom kvalitnú regeneráciu a priestor rásť? Poď si s nami prečítať, aký význam majú aminokyseliny a BCAA pri tréningu! V závere prinášame...

Hrášková polievka vždy padne vhod. Mne najviac chutí na jar, keď vyjde slnko, vtáčiky, prvé kvietky a všetko ozelenieva. V tomto prípade aj polievka.

Budete potrebovať:

  • 500g hrášku
  • 200g ovsených vločiek
  • 1l vody
  • 1ČL olivového oleja
  • 1ČL oregana
  • 1ks cibule
  • 1ks nízkotučnej smotany
  • Soľ

Na servírovanie:

  • Ľubovoľný chlieb / nízkotučný grécky jogurt

Ako na to:

  • V hrnci si na olivovom oleji opražte cibuľu do sklovita.
  • Zalejte vodou a nechajte zovrieť.
  • Keď voda začne vrieť, pridajte hrášok, oregano a soľ podľa chuti.
  • Polievku varte, kým sa hrášok nerozvarí.
  • Zatiaľ si pripravte zátrepku na zahustenie polievky.
  • Rozmixujte ovsené vločky na múku a následne zmiešajte so 100ml nízkotučnej smotany.
  • Keď je polievka uvarená, odstavte ju z ohňa a rozmixujte ponorným mixérom.
  • Do polievky nalejte zátrepku z ovsených vločiek a smotany a pomixujte.
  • Nechajte znovu zovrieť a odstavte zo sporáka.
  • Chlieb si nakrájajte na malé kocky (ja som použila kváskový) a opečte ho na suchej rozpálenej panvici, kým nestvrdne.

Polievku môžete podávať s nízkotučným bielym gréckym jogurtom alebo s opečeným chlebom a smotanou. Prajem dobrú chuť.

Ďalšie chutné recepty

Autor

Daniela Korienková

Ahojte, mám 22 rokov, milujem tancovanie, pečenie a varenie. Varím a pečiem od svojich 12tich rokov, rada sa učím nové veci a vymýšľam zaujímavé recepty.

Sleduj nás aj na instagrame

E-BOOK

 

ZADARMO!

40 nadupaných strán o výžive, podložených vedeckými štúdiami.

Stačí zadať e-mail

a stiahnuť e-book úplne zadarmo!

Šup šup, na čo čakáš?

ĎAKUJEME!

Skontroluj si email.