Fit nepečený kakaový cheesecake

Autor

Daniela Korienková

Ahojte, mám 22 rokov, milujem tancovanie, pečenie a varenie. Varím a pečiem od svojich 12tich rokov, rada sa učím nové veci a vymýšľam zaujímavé recepty.

Sleduj nás aj na instagrame

Najnovšie články

Jogamatka – čo to je a ako ju vybrať?

Jogu si za posledné roky obľúbilo veľké množstvo ľudí. Zaraďuje sa do kategórie relaxačných cvičení s ohľadom na správnu techniku dýchania. Človek si pri...

Ako vybrať najlepší vitamín K2? Všetko, čo potrebuješ vedieť!

V minulom článku o multivitamínoch sme naznačili, že nie všetky vitamíny a minerály je vhodné spolu kombinovať. Dnes sa bližšie pozrieme na vitamín K, ktorý možno poznáš...

Kokosový cukor: zdravá náhrada cukru alebo sladká lož?

Zvyšujúce sa povedomie o hrozbách nadváhy či obezity ľudí poháňa v snahe objavovať krásy zdravého životného štýlu. Zdravá strava, dostatok pohybu, kvalitný spánok –...

Ako vybrať najlepší stacionárny bicykel?

Chystáte sa zakúpiť si stacionárny bicykel (rotoped)? Otázku ako vybrať stacionárny bicykel si kladie väčšina ľudí, ktorí si chcú túto športovú pomôcku zakúpiť. Pri kúpe rotopedu...

Bežecký pás – Vyberáme najlepší pás na doma (návod)

Rozhodli ste sa zlepšiť svoju fyzickú kondíciu a dostať svoje zdravie na lepšiu úroveň? Potom zaiste viete, že behanie je skvelým spôsobom ako zhodiť prebytočné kilá...

Veľakrát som sa snažila doma o zdravý koláč, aby sme po maškrtení nemali výčitky svedomia. Žiaľ, väčšina receptov boli zložité alebo boli ingrediencie veľmi ťažko zohnateľné. Tak som sa odhodlala a priniesla vám jednoduchý recept na nepečený cheesecake, ktorý si zvládne urobiť doma každý laik.

Receptík

Na plnku:

  • 600g nízkotučného bieleho gréckeho jogurtu
  • 400g smotanovej nátierky light
  • 100g holandského kakaa
  • 150g trstinového cukru (alebo xylitolu)
  • 30g 100% želatíny v prášku
  • 1 odmerka čokoládového proteínového prášku (môžete vynechať)
  • 3 PL vriacej vody

Na korpus:

Ako na to:

  • Vločky, med, roztopený kokosový olej a vodu si spolu rozmixujte tak, aby bolo cesto jednotné, mazľavé.
  • Toto cesto roztlačte na spodok a mierne po bokoch tortovej formy (priemer 25 cm).
  • Grécky jogurt, smotanovú nátierku, kakao, trstinový cukor (alebo xylitol) a proteín rozmixujte ručným mixérom dokopy.
  • V menšej nádobe si zmiešajte želatínu s vriacou vodou a miešajte, kým sa želatína nerozpustí.
  • K tejto zmesy pridajte 2 lyžice čokoládového krému a poriadne premiešajte.
  • Želatínovú hmotu rozmixujte mixérom s celým čokoládovým krémom.
  • Hotový čokoládový krém vylejte na pripravený korpus a uhlaďte.
  • Ozdobte ovocím a mätou podľa vlastnej chuti a odložte do chladničky na 3 hodiny.

Prajem dobrú chuť.

Ďalšie chutné recepty

Autor

Daniela Korienková

Ahojte, mám 22 rokov, milujem tancovanie, pečenie a varenie. Varím a pečiem od svojich 12tich rokov, rada sa učím nové veci a vymýšľam zaujímavé recepty.

Sleduj nás aj na instagrame

E-BOOK

 

ZADARMO!

40 nadupaných strán o výžive, podložených vedeckými štúdiami.

Stačí zadať e-mail

a stiahnuť e-book úplne zadarmo!

Šup šup, na čo čakáš?

ĎAKUJEME!

Skontroluj si email.