Fit nepečený kakaový cheesecake

Autor

Daniela Korienková

Ahojte, mám 22 rokov, milujem tancovanie, pečenie a varenie. Varím a pečiem od svojich 12tich rokov, rada sa učím nové veci a vymýšľam zaujímavé recepty.

Sleduj nás aj na instagrame

Najnovšie články

Beta-alanín: ako funguje a kedy sa oplatí? TOP VÝBER

8Beta alanín patrí medzi hŕstku suplementov, ktoré preukázateľne zlepšujú športový výkon. Je lacný, bezpečný, účinkuje na všetkých a pokiaľ robíš crossfit, futbal alebo iné...

Bosu lopta: čo to je, aké sú jej výhody a ako na nej cvičiť?

Vo svete športu a fitness idú dopredu tréningové metódy aj vybavenie. Hitom posledných rokov sa stali balančné cvičenia, ktoré sľubujú lepšiu prevenciu zranení, lepší polohocit,...

Cviky s gumeným expanderom – Poznáte všetky? + (VIDEO)

Cvičeniu vo fitness centre či v posilňovni sa často nič nevyrovná. Ide o miesto, kde máte desiatky rôznych nástrojov a možností. Ak však cvičíte...

TRX – čo to je? + Cviky, cena a tréning + (TOP 5)

Čo si predstavíte pod pojmom TRX? Možno viete, že sa jedná o cvičenie, ale neviete, čo si bližšie môžete pod ním predstaviť a v...

MTB tretry – Ako ich vybrať? + (trendy a najlepšia cena)

MTB tretry sú originálny kúsok obuvi, ktorý je ideálny na cyklistiku alebo turistiku. Tento špeciálny patent, ktorým je v skutočnosti podrážka je patentovaný švajčiarskou spoločnosťou...

Veľakrát som sa snažila doma o zdravý koláč, aby sme po maškrtení nemali výčitky svedomia. Žiaľ, väčšina receptov boli zložité alebo boli ingrediencie veľmi ťažko zohnateľné. Tak som sa odhodlala a priniesla vám jednoduchý recept na nepečený cheesecake, ktorý si zvládne urobiť doma každý laik.

Receptík

Na plnku:

  • 600g nízkotučného bieleho gréckeho jogurtu
  • 400g smotanovej nátierky light
  • 100g holandského kakaa
  • 150g trstinového cukru (alebo xylitolu)
  • 30g 100% želatíny v prášku
  • 1 odmerka čokoládového proteínového prášku (môžete vynechať)
  • 3 PL vriacej vody

Na korpus:

Ako na to:

  • Vločky, med, roztopený kokosový olej a vodu si spolu rozmixujte tak, aby bolo cesto jednotné, mazľavé.
  • Toto cesto roztlačte na spodok a mierne po bokoch tortovej formy (priemer 25 cm).
  • Grécky jogurt, smotanovú nátierku, kakao, trstinový cukor (alebo xylitol) a proteín rozmixujte ručným mixérom dokopy.
  • V menšej nádobe si zmiešajte želatínu s vriacou vodou a miešajte, kým sa želatína nerozpustí.
  • K tejto zmesy pridajte 2 lyžice čokoládového krému a poriadne premiešajte.
  • Želatínovú hmotu rozmixujte mixérom s celým čokoládovým krémom.
  • Hotový čokoládový krém vylejte na pripravený korpus a uhlaďte.
  • Ozdobte ovocím a mätou podľa vlastnej chuti a odložte do chladničky na 3 hodiny.

Prajem dobrú chuť.

Ďalšie chutné recepty

Autor

Daniela Korienková

Ahojte, mám 22 rokov, milujem tancovanie, pečenie a varenie. Varím a pečiem od svojich 12tich rokov, rada sa učím nové veci a vymýšľam zaujímavé recepty.

Sleduj nás aj na instagrame

E-BOOK

 

ZADARMO!

40 nadupaných strán o výžive, podložených vedeckými štúdiami.

Stačí zadať e-mail

a stiahnuť e-book úplne zadarmo!

Šup šup, na čo čakáš?

ĎAKUJEME!

Skontroluj si email.