Fit nepečený kakaový cheesecake

Autor

Daniela Korienková

Ahojte, mám 22 rokov, milujem tancovanie, pečenie a varenie. Varím a pečiem od svojich 12tich rokov, rada sa učím nové veci a vymýšľam zaujímavé recepty.

Sleduj nás aj na instagrame

Najnovšie články

Horúce info: čo je to serapeptáza, prečo ju EÚ zakázala a aká je alternatíva?

Na trhu s doplnkami výživy sa v poslednej dobe objavujú stále nové a nové produkty. Dnes  bude našou témou enzým serapeptáza: vďaka čomu si...

Blendea prášok – 4 superpotraviny v jednom balení (recenzia)

Nie zbytočne sa hovorí, že čo je zelené v rámci potravy, to je a bude veľmi zdravé pre naše telo. Zelený prášok Blendea je výživovým...

Spaľovač tukov – Ako vybrať ten najkvalitnejší? Takto!

Trénuješ, dodržiavaš stravu a hľadáš ešte nejaký spôsob, akým chudnutie podporiť? Zastavilo sa ti chudnutie a hľadáš spôsob, ako ho opäť naštartovať? Poradíme ti,...

Využite “chytré” hodinky Apple Watch naplno!

Bez chytrého telefónu si dnes len ťažko vieme predstaviť svoj život. Spája kalendár, diár, plánovač aj platobnú kartuj v jednom. Za chvíľu okrem telefónu...

Kofeínové tabletky a kofeín: ako fungujú, dávkovanie a praktické využitie v tréningu

Každý z nás občas zažije situáciu, kedy zrovna neovplýva energiou a nejaká navyše by sa hodila. Nie vždy je najlepšou cestou dopriať si ju prostredníctvom jedla...

Veľakrát som sa snažila doma o zdravý koláč, aby sme po maškrtení nemali výčitky svedomia. Žiaľ, väčšina receptov boli zložité alebo boli ingrediencie veľmi ťažko zohnateľné. Tak som sa odhodlala a priniesla vám jednoduchý recept na nepečený cheesecake, ktorý si zvládne urobiť doma každý laik.

Receptík

Na plnku:

  • 600g nízkotučného bieleho gréckeho jogurtu
  • 400g smotanovej nátierky light
  • 100g holandského kakaa
  • 150g trstinového cukru (alebo xylitolu)
  • 30g 100% želatíny v prášku
  • 1 odmerka čokoládového proteínového prášku (môžete vynechať)
  • 3 PL vriacej vody

Na korpus:

Ako na to:

  • Vločky, med, roztopený kokosový olej a vodu si spolu rozmixujte tak, aby bolo cesto jednotné, mazľavé.
  • Toto cesto roztlačte na spodok a mierne po bokoch tortovej formy (priemer 25 cm).
  • Grécky jogurt, smotanovú nátierku, kakao, trstinový cukor (alebo xylitol) a proteín rozmixujte ručným mixérom dokopy.
  • V menšej nádobe si zmiešajte želatínu s vriacou vodou a miešajte, kým sa želatína nerozpustí.
  • K tejto zmesy pridajte 2 lyžice čokoládového krému a poriadne premiešajte.
  • Želatínovú hmotu rozmixujte mixérom s celým čokoládovým krémom.
  • Hotový čokoládový krém vylejte na pripravený korpus a uhlaďte.
  • Ozdobte ovocím a mätou podľa vlastnej chuti a odložte do chladničky na 3 hodiny.

Prajem dobrú chuť.

Ďalšie chutné recepty

Autor

Daniela Korienková

Ahojte, mám 22 rokov, milujem tancovanie, pečenie a varenie. Varím a pečiem od svojich 12tich rokov, rada sa učím nové veci a vymýšľam zaujímavé recepty.

Sleduj nás aj na instagrame

E-BOOK

 

ZADARMO!

40 nadupaných strán o výžive, podložených vedeckými štúdiami.

Stačí zadať e-mail

a stiahnuť e-book úplne zadarmo!

Šup šup, na čo čakáš?

ĎAKUJEME!

Skontroluj si email.